Скляні двері

Скляні двері

Сувора елегантність і в той же час, неймовірна легкість конструкції зробили скляні двері популярними у всьому світі. На сьогоднішній день без зовнішніх і внутрішніх скляних дверей важко уявити собі офіси, супермаркети, бари, ресторани …

Але скляні двері актуальні не тільки в дизайні офісних будівель і розважальних центрів. Все більшу популярність такі полотна знаходять і в оформленні квартир, котеджів. Адже повністю скляні двері – прекрасна альтернатива традиційним глухим або частково заскленим полотнам. Завдяки сучасним технологіям обробки скла, скляні двері можуть бути виконані на найвищому художньому рівні.

Вони можуть бути виготовлені з прозорого або тонованого скла, прикрашені матовим візерунком або кольоровим малюнком. Гармонійне поєднання цих та інших художніх прийомів дозволяє отримати неповторні скляні двері, які займуть гідне місце в будь-якому дизайні інтер’єру.

За способом відкривання скляні двері поділяються на такі типи:

  • маятникові
  • розпашні
  • розсувні

Маятникові скляні двері можуть відкриватися в обидві сторони і найбільш часто встановлюються в тих місцях, де необхідно забезпечити вільний прохід в обох напрямках, але при цьому не потрібно постійно регулювати або обмежувати потік. Крім того, маятникові скляні двері незамінні при обмеженому бічному просторі і неможливості установки розсувних дверей.

Розпашні двері відкриваються тільки в одну сторону, встановлюються в дверну коробку. Скляні міжкімнатні двері рекомендується встановлювати у вітальні або холі, в кухні-їдальні. А для таких приміщень, як спальня або дитяча, більше підходять глухі (дерев’яні) міжкімнатні двері – вони забезпечать повну ізоляцію простору.

Розсувні скляні двері дозволяють значно заощадити простір за рахунок того, що відкривання / закривання дверей відбувається в одній площині. Такий механізм відкривання дуже зручний, якщо необхідно звільнити простір в невеликій кімнаті або ж, навпаки, розділити одне велике приміщення на кілька секцій. Автоматичні розсувні двері часто встановлюються в громадських місцях.

Скляні двері виготовляють із спеціального загартованого скла, яке стійке до поперечних і поздовжніх навантажень. В загартованому склі структура кристалічної решітки дещо інша, ніж у звичайному склі, тому загартоване скло при розбиванні не утворює гострих кутів, які могли б поранити людей.

Особливий вид загартованого скла, що застосовується при виготовленні скляних дверей, – це багатошарове загартоване скло (триплекс). Таке скло робить скляні двері не менш міцними і довговічними, ніж традиційні дерев’яні двері.

Виробництво скляних дверей – складний процес, що вимагає високої точності і найсуворішого дотримання технології обробки скла. Адже за допомогою спеціального обладнання необхідно вирізати лист скла з похибкою не більше десятої частки міліметра, обробити торець, зробити складні фігурні вирізи для установки дверної фурнітури. До того ж, неточності при виготовленні скляних дверей надалі просто неможливо виправити. Загартоване скло не може піддаватися повторній обробці.

Тому виготовити якісні, надійні і міцні скляні двері під силу лише професіоналам, які володіють величезним практичним досвідом і цілим комплексом необхідного устаткування.

2017-09-01T09:46:25+02:00 26.06.2017|