Скло. Види скла.

Скло. Види скла.

Для одержання листового скла в основному застосовується флоат-метод. При цьому процесі скло надходить із печі плавлення у вигляді плоскої стрічки, а потім через ванну з розплавленим оловом іде на подальше охолодження і відпал. Перевагами цього методу, у порівнянні з іншими, є стабільна товщина скла; висока якість поверхні, що не потребує подальшого полірування; відсутність оптичних дефектів; висока продуктивність.

Асортимент скла настільки широкий, що може заплутати непідготовленого споживача. Деякі сорти скла випускаються під власними іменами. Для того щоб зорієнтуватися в цьому різноманітті й зробити правильний вибір, необхідно чітко представляти, у яких умовах буде використовуватися те або інше скло.

Розмаїття видів скла дозволяє застосовувати його в будь-яких сферах діяльності.

До основних видів скла можна віднести:

  • листове скло– основний матеріал, що використовується для виготовлення скляних дверей, перегородок, душових кабін, дверей у шафу купе або окремих елементів інтер’єра. Скло випускається товщиною від 2 мм до 19 мм.
  • захисне скло (багатошарове скло, триплекс)– складається із двох або більше скляних полотен, склеєних між собою полімерною плівкою або ламінаційною рідиною. У той же час, ламіноване скло не втрачає властивостей листового скла, а тільки надає йому міцності, надійності й безпеки. До такого скла можна віднести ударостійке скло.
  • загартоване скло– являє собою листове скло, піддане спеціальній термічній обробці, у результаті чого воно здобуває поліпшені властивості (міцність, термостійкість, безпеку). Загартоване скло застосовують для безпечного засклення світлопрозорих будівельних конструкцій (скляні двері, скляні вітрин магазинів, скляні офісні перегородки, скляні душові кабіни, скляні козирки й т.д.), фасадного засклення (балконів і лоджій), а також для виготовлення вишуканих меблів.
  • армоване листове скло– листове скло, усередині якого паралельно поверхні покладена металева сітка із крученого або звареного відпаленого, хромованого або нікельованого сталевого дроту діаметром 4, 5-6 мм із шестикутними або квадратними осередками. Його використовують в облаштуванні ліхтарів верхнього світла, перегородок з підвищеними запитами до безпеки й вогнестійкості засклення, огороджень сходових маршів, балконів. Хвилясте армоване скло використовують у покрівельних конструкціях. До армованого скла також відносять триплекс.
  • енергозберігаюче скло – скло з нанесеним на поверхню низькоемісійним оптичним покриттям, що забезпечує збереження тепла в приміщеннях. Рекомендується для приміщень із підвищеними вимогами до захисту від інфрачервоних променів.
  • візерункове скло– найчастіше використовується для декорування елементів інтер’єру. Вироби мають підвищену стійкість до зовнішніх впливів і довговічність.
2017-09-01T09:41:40+02:00 26.06.2017|